Om Belkyra

BELKYRA är ett receptbelagt läkemedel som godkänts för att behandla och bli av med dubbelhaka. Det används på vuxna patienter som upplever att de störs på ett betydande sätt av oönskat fett under hakan, även kallat dubbelhaka. Det aktiva ämnet i BELKYRA heter deoxicholsyra.

Orsaker till dubbelhaka och varför du inte kan träna bort dubbelhaka

Att ställa sig frågan ’varför får man dubbelhaka’ är inte konstigt. Det finns tre faktorer som brukar vara de vanligaste orsakerna till dubbelhaka.

Genetiska faktorer

Tillståndet kan vara ärftligt

Viktförändringar

Tillståndet kan kan uppstå vid viktförändringar

Ålder

Tillståndet kan utvecklas naturligt med åldern

BELKYRA används för att behandla vuxna patienter som på egen hand inte lyckats bli av med sin dubbelhaka och som upplever ett betydande psykologiskt besvär av sin obehandlade dubbelhaka. Kanske har du som patient försökt träna och äta rätt men märkt att det inte går att bli av med dubbelhakan trots naturlig viktnedgång. Om du har dubbelhaka av genetiska orsaker så kan du inte träna bort din dubbelhaka.

Om du får BELKYRA anser den förskrivande läkaren eller behandlaren att det är det lämpligaste läkemedlet för dig i din behandling. Målet med behandlingen med BELKYRA är att ta bort dubbelhakan för att uppnå en förbättring av hakprofilen för att du som patient förhoppningsvis ska kunna känna dig mer tillfreds med hur du upplever dig själv.

Så fungerar BELKYRA för att reducera dubbelhaka

BELKYRA är ett läkemedel som man injicerar på dubbelhakan. Kort beskrivet bryter läkemedlet ned fettcellerna som sedan drivs ut av kroppens egna ämnesomsättning. BELKYRA är alltså inte ett kirurgiskt ingrepp, ingen operation eller fettsugning.

Det aktiva ämnet i BELKYRA är deoxicholsyra som är en syntetisk form av en molekyl som finns naturligt i kroppen. Den konstgjorda formen av deoxicholsyra i BELKYRA är inte tillverkad från ämnen som kommer från djur eller människor men är nästan identisk med den molekyl som redan finns i kroppen. Deoxicholsyramolekylen har en naturlig uppgift att bryta ned och absorbera fett som du får i dig via kosten.

BELKYRA bryter ned fettcellerna. När fettcellerna förstörs kan de inte längre lagra eller ansamla fett. De förstörda fettcellerna skapar ett ärr på vävnaden som lockar till sig celler från immunförsvaret som tar bort cell- och fettrester. Resterna går sedan ur kroppen genom den naturliga ämnesomsättningsprocessen.

Läs mer

Förväntningar av behandlingen med BELKYRA för att reducera dubbelhaka

Din behandlare har ordinerat dig behandling med BELKYRA för att reducera tecken på dubbelhaka. Du kanske inte märker effekt efter första behandlingen men de allra flesta patienterna brukar göra mellan 2-4 injektionsbehandlingar innan BELKYRA når sin fulla effekt och synliga resultat kan visas. Tillsammans med din behandlare kommer ni överens om hur många behandlingstillfällen som behövs. Upp till sex behandlingar kan ges med minst en månad emellan och förnyad behandling krävs oftast inte om förväntat resultat har uppnåtts. Under tiden som du behandlas kontrolleras också hur din behandling fungerar.

Glöm inte

Prata med din behandlare om vilka förväntningar du har på resultatet. Din behandlare har mer information om kliniska tester och resultat.

Läs mer om

Behandlingen

Den här webbplatsen använder cookies för att kartlägga hur våra besökare använder webbplatsen och för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du användandet av cookies.